Search post

Hoe start je een stage in coronatijden?

0

Welkom, Matthias!

Bij KMOdynamoo hebben we de afgelopen maanden al kunnen rekenen op de talenten van verschillende stagiairs. Je herinnert je misschien het verhaal van Jens

En zo startte net voor de paasvakantie en in volle coronaquarantaine onze nieuwe stagiair Matthias als digital wizard. Maar hoe heeft hij zijn opstart eigenlijk ervaren? Want we zagen onze nieuwe collega nog maar één keer in real life 😱

En daarom vroegen we Matthias om zijn verhaal over de opstart neer te schrijven. En wat blijkt? In uitzonderlijke omstandigheden zijn we in staat om samen creatieve oplossingen te bedenken.  We zijn erg trots op onze team voor zoveel veerkracht en flexibiliteit. Geniet van zijn verhaal!


“Dat lijkt me niet evident, als dat maar goed komt” Dit ging er de weken voor mijn stage door mijn hoofd. Ik ben Matthias, de nieuwe stagiair bij KMOdynamoo. Mijn tweede week stage zit er nu bijna op en ik kan je zeggen, het komt goed!

A9BD81EC-AFE8-4D71-AC75-30E1368386E9_1_105_c

Ik ben mijn stage moeten beginnen van thuis uit, want we zitten in lockdown. Na wat creativiteit heb ik beneden mijn home-office gemaakt met zelfs een tweede scherm, om optimaal te kunnen werken.

Hoe doe ik dat dan?

Video-calls zijn dagelijkse kost en zo lichten Fanny en Uschi me iedere ochtend in over wat er te doen staat en helpen ze me bij vragen. Niet simpel om een stage te doen bij een bedrijf waar je slechts één keer op kantoor bent geweest, maar Fanny en Uschi zijn een geweldig duo en ze loodsen me hier zonder moeite door!

"Fanny en Uschi zijn een geweldig duo en ze loodsen me hier zonder moeite door"

Tot nu heb ik al veel verschillende taken gekregen en heb ik mijn kennis al veel kunnen uitbreiden (misschien wel meer dan op school?). De verschillende dingen zoals zoekwoordenonderzoek, het uitschrijven van teksten en volgen van online videolessen hebben mij meer dan geboeid tot nu! Telkens krijg ik een goede uitleg en via een Zoom-meeting met de persoon die het opvolgt, krijg ik zo zijn/haar kennis hierover mee. Moest ik toch nog een vraag hebben is iedereen vlot bereikbaar via Microsoft Teams.

Het vervolg

Hoe het juist verder gaat verlopen, weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik er naar uitkijk! Na deze twee weken heb ik al veel geleerd en ongetwijfeld zal ik hier nog veel leren. De mensen met wie ik nu al contact heb gehad (via videocall weliswaar) zijn allemaal super gemotiveerd en hebben veel kennis van hun vakdomein. Ik kijk er zeker naar uit de andere collega’s te leren kennen en hopelijk binnenkort eens de sfeer op kantoor te mogen opsnuiven.

A891173F-2E14-4E63-9299-E028DC27812C Veel succes, Matthias! 👍

Ook interesse om volgend academiejaar aan de slag te gaan als stagiair bij KMOdynamoo?
Bekijk dan zeker ons stageaanbod:

- stage als kick-ass copywriter
- stage als digital wizard
- stage als grafische goochelaar

Heb je nog vragen? Let us know!

Doe mij maar meer info!

 

Your new intern rookie
Hupsakee… nog een succesvolle stage!

About Author

Matthias Peeters
Matthias Peeters